Chanel Telegram Resepi Jom Join PERCUMA. Setiap Hari Terima Resepi Ke Henfon Anda

Banyak-banyak cookies rasanya Macadamia Chocolate Cookies nii paling sedap. Kenapa saya kata ianya sedap, ini kerana cookies ini menggunakan kekacang yang mahal. Macadamia rasanya yang lemak membuat kita meminta lagi dan lagi. Namun untuk membeli dalam kuantiti yang banyak kekadang kering poket juga. Apa kata kita cuba buatnya sendiri pasti puas makan. Bahan-bahan Diperlukan : 200 gm tepung ½ sudu ...

Selain kuih raya, ketupat dan lemang antara menu yang wajib ada di atas meja makan. Kalau tak ada dua menu ini jawabnya tidak lengkaplah hari raya anda. Namun, cara pembuatannya yang leceh membuatkan ramai memilih untuk membeli sahaja lemang yang sudah siap di kedai. Lemang habis? Jangan risau, ini cara masak lemang dan ketupat hanya menggunakan plastik sahaja. Rasa pun ...

Kuih Telaga Emas merupakan sejenis kuih tradisional yang dihasilkan menggunakan tepung pulut yang diisi inti seakan kastard. Kuih ini memang sangat sedap dan mempunyai rasa lemak-lemak manis gituu. Kuih ini sesuai dimakan diwaktu pagi mahupun petang. Disini Resepikini.com kongsikan caranya.   Bahan-bahan Diperlukan : Bahagian Hijau : 250g tepung pulut 3 sb tepung gandum 1 sb tepung jagung sedikit garam ...

Saya pasti ramai yang sudah pernah makan Biskut Snow Almond ini bukan? Biskut ini antara yang paling top tauu 'time raya' . Untuk anda yang suka buat sendiri biskut raya,apakata cuba resepi biskut snow almond sebagai salah satu koleksi biskut tahun ni.Kalau ada yang anggap resepi biskut snow almond ni lebih kurang sama dengan biskut almond london, ianya adalah tanggapan ...

Karipap Kentang Daging, ialah salah satu juadah yang amat lazat. Lagi lagi jika disediakan sendiri, pasti sahaja penuh intinya. Sekali gigit dah penuh di mulut dengan intinya ! Barulah puas hati. Kali ini, Resepikini.com bawakan resepi karipap kentang daging buat anda semua. Jadi, bolehlah anda hidangkan kepada keluarga anda. Pasti  mereka makan bertambah tambah. Tak cukup satulah ! Berikut adalah ...

Rasa biskut florentine memang rangup disebabkan penggunaan kekacang yang terdiri dari pelbagai jenis memang memberikan rasa yang buatkan tangan sentiasa mengambilnya. Untuk hari ini Resepikini.com nak berikan resepinya. Memang senang dan berbaloi lah untuk anda cuba di rumah.Oleh sebab biskut florentine ini menggunakan tepung nya tersendiri dan tidak menggunakan sebarang cecair lain,masalah yang anda akan hadapi adalah MELEKAT. Macam mana ...

Hari ini Resepikini.com mahu kongsikan resepi pau sambal ni.Tengok pun dah tahu kan, memang gebu gebas sungguh. Motel, cantik bulat-bulat. Diisi pula dengan sambal ikan bilis dan hirisan timun, memang sedap gandingannya. Boleh anda cuba buat nanti. Kalau nak buat pau sambal frozen pun boleh ikut cara ni. Tetap lembut lepas simpan lama. Bahan-bahan Diperlukan : Untuk sambal : 2 ...

Agar-agar kering atau juga dipanggil sebagai beleda kering di Kelantan dan Terengganu adalah sejenis kuih tradisional lama yang mempunyai rasa yang lazat. Agar-agar kering adalah sejenis kuih yang manis dan tahan lama. Ia adalah pada asasnya dibuat daripada agar-agar manis yang telah dikeringkan. Kuih raya legend ini paling simple dibuat kerana tanpa perlu guna oven dan mixer. Memang mudah sangat! Memang ...

Roti John adalah pelengkap selera bagi sesiapa sahaja tidak kira tua atau muda. Bukan sahaja dalam bulan Ramadan, malah ketika hari biasa pun makanan ini akan menjadi perhatian orang ramai. Mudah untuk didapati dengan harga yang murah, malah rasanya yang enak dan mengenyangkan pula tu. Jadi, kalau malas nak berkunjung ke kedai untuk mendapatkan roti ini, apa kata cuba buat ...

Rempeyek ialah sejenis kuih tradisional yang menggunkan bahan selain tepung, kacang tanah, santan dan rempah ratus.  Baunya yang harum dan rasanya yang lemak dan rangup, ditambah dengan kacang dan ikan bilis, menambahkan lagi keenakkannya. Bukan sahaja biasa dihidangkan pada hari raya, tetapi snek ketika minum petang dan bekalan semasa dalam perjalanan ke destinasi yang jauh.  Kali ini, Resepikini.com kongsikan pula ...